www.polana.fora.pl Forum dyskusyjne Życie po życiu, Kontakt ze Zmarłymi, Odzyskiwanie Dusz, Oczyszczanie Energii, Egzorcyzmy, Świadome Śnienie, Oobe, Radykalne Wybaczanie, Rozwój Duchowy
Właśnie zabieram się do robienia eksperymentalnych pierogów, bo jeśli ten przepis działa, to jest on wspaniały dla takich leniwych fanów pierogowych jak ja. Mięsa podobno nie trzeba gotować, a mąka sparzona ciepłą wodą ma powodować, że ciasto rozwałkowuje się bez podsypywania. Czyli to całe późniejsze sprzątanie mąki po kątach by odpadło.
Przezornie zaczynam wcześnie jakby coś poszło nie tak
Odważnym w ciemno podaję linka, choć na blogu Margarytki wiele osób potwierdza, że przepis jest świetny - więc niby nie tak całkiem w ciemno...
[link widoczny dla zalogowanych]
- Wysłany: Pon 9:35, 08 Paź 2012
Grey Owl
Gość
PS. Pawełku, palec daję do góry (ale tylko palec), że dzisiejszy poniedziałek lubię.
Jak Twoje zdrówko ?
- Wysłany: Pon 10:09, 08 Paź 2012
Dorota Anna
Gość
Jolu zawsze robie pierogi na cieplej mocno wodzie,ciasto jest miekkie i fkt dobrze sie walkuje tylko za dlugo nie wyrabiaj bo sie zrobi twarde
Grey jak już zrobisz, to wklej zdjęcie, miło będzie chociaż popatrzeć.
Właśnie zjadłam ciastka przy kawie a miałam nie jeść słodyczy i nie pić kawy, beznadziejny przypadek ze mnie
Siedzę dzisiaj w domu z jedną z bliźniaczek - bo coś ciepłe czułko ma, i z moim nowym lokatorem Lesem - tym co miał stróżować Jak na razie w nocy śpi w naszej sypialni a pilnowanie domostwa chyba mężowi zostawia
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez błękitna dnia Pon 10:28, 08 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
PS. Pawełku, palec daję do góry (ale tylko palec), że dzisiejszy poniedziałek lubię.
Jak Twoje zdrówko ?
Jest w porządku i opuchlizna z krwiakiem się zmniejsza.
Dobrze, że nie czekałem z tym do dnia dzisiejszego by iść do lekarza,
a od razu udałem się do szpitala bo po co czekać,aż się pogorszy bardziej.
Post został pochwalony 0 razy
- Wysłany: Pon 12:33, 08 Paź 2012
szeptu
Gość
Paul, dobrze ze ci lepiej
co to dzisiaj za dzien na pierogi??
ja wlasnie tez postanowilam narobic ruskich do zamrazarki, pierwszy raz bede robic!
dla meza bo uwielbia...
jakies wskazowki , pliiizzzz ?
Wybaczcie za pierogami nie specjalnie przepadam
To, że nie przepadam to i tak zdarza mi się jednak zjeść ze 2-3
w zależności z czym są, a najlepiej gdy są z truskawkami
Post został pochwalony 0 razy
- Wysłany: Pon 14:10, 08 Paź 2012
Aga_w_chmurach
Gość
Jeszcze jak, dodaje mnostwo smaku. Nikt kto takie jadl nie zaprzeczy temu
Ruskie z miętą są bardzo dobre mój ojciec takie robił niekiedy dodawał zamiast mięty majeranku.
Post został pochwalony 0 razy
- Wysłany: Pon 19:14, 08 Paź 2012
Grey Owl
Gość
Tak Czarnulko, pierogi mi się udały, ciasto fantastycznie się zlepia, a surowe mięso w farszu potrzebuje faktycznie gotowania 8-9 minut. Dodatek grysiku w farszu powoduje, że pierożek wygląda po ugotowaniu jak nabita, a nie wyleniała podusia
Dziś nie miałam czasu sfotografować pierogów jak chciała Błękitna, bo jeszcze robiłam powidła i małe buraczki na słodko-kwaśno do słoików, może uda mi się jutro zanim zjedzą panowie resztę.
- Wysłany: Pon 19:39, 08 Paź 2012
szeptu
Gość
maz bardzo energicznie odmowil miety tudziez majeranku
a na pierogi zrobil polewke ze smietany i cebulki
- Wysłany: Pon 19:48, 08 Paź 2012
Grey Owl
Gość
Z miętą chociaż raz będę musiała spróbować, podobnie jak polewki śmietanowej z cebulką. Brzmi baaardzo zachęcająco
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 47 z 59
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach